Endorfina HOT SOS

— kraftowa wytwórnia sosów z dodatkiem ognistych papryk. UWAGA: produkt uzależnia.

W krainie pikantnych smaków, gdzie pasja łączy się z ognistą ostrością, rodzi się historia Endorfina Hot Sos.

Jesteśmy młodą, dwuosobową firmą bo działamy dopiero od roku, ale swoją pasję do ostrych papryczek dzielimy już od bardzo dawna. Zaczęło się od przyjaźni i zamiłowania do pikantnego jedzenia, a skończyło na współpracy i stworzeniu „rodzinnej” firmy.

Uwielbiamy eksperymentować z różnymi przyprawami i technikami gotowania, aby stworzyć niezapomniane smaki dla naszych bliskich i klientów. Dzięki naszej pasji do pikantnych potraw nie boimy się wyzwań kulinarnych i zawsze chętnie próbujemy nowych smaków i składników. Nasze kuchenne eksperymenty sprawiają nam wiele radości i satysfakcji, dlatego nie wyobrażamy sobie życia bez pasji do gotowania i jedzenia pikantnych potraw.

Już na samym początku pragneliśmy połączyć smak i ostrość w sposób niespotykany i przyjazny dla każdego podniebienia. Zdajemy sobie sprawę, że wizerunek ostrej papryczki jest dla niektórych odstraszający, ale Nam zależy na pokazaniu, że tropikalne papryki i sosy z których są tworzone mają przede wszystkim dużo wartości odżywczych.

Każdy sos składa się z 3 elementów: bazy, papryki i przypraw. Finalnie, każdy z nich ma na celu podkreślić smak potrawy i nadać świeżości i charakteru.

Nasze sosy mają dużo wspólnego z Indiami. Bazujemy na najwyższej jakości przyprawach z tego kraju, oraz rodzajach papryk rosnących w tej strefie klimatycznej. Bliski naszemu sercu jest również Meksyk, nie tylko ze względu na ogromną ilość uprawianej papryki, ale również ze względu na charakter meksykańskiej kuchni. Nie zapominamy również o Polsce, skąd czerpiemy najlepsze warzywa i owoce, które stanowią bazę naszych sosów.

 
 

Nasze sosy możemy podzielić na 2 serie. Pierwsza, o nazwie WANTED, to sosy niepasteryzowane w 5 wariantach smakowych w różnej skali ostrości. Każdy odmienny ze względu na zastosowaną paprykę oraz profil smakowy. Z przeznaczeniem do codziennego stosowania, szczególnie, kiedy brakuje nam tego „czegoś” w potrawie.

Druga seria o nazwie Honey Bunny, to sos pasteryzowany, który posiada w sobie duża dawkę ostrości, zachowując przy tym złożoność smaku i marchewkowo-paprykowy finisz. Gratka dla niejednego poszukiwacza ostrych smaków, ten sos ma już w sobie płomienie. Nasze sosy wyróżnia wyrazisty smak i przyjemna ostrość.

Gdzie można spróbować naszych sosów?

Naszą ambasadą jest Szczeciński Bazar Smakoszy na ulicy Chmielewskiego 18, gdzie w każdą niedziele w godzinach 10-14 , czekamy na Was z darmową degustacją naszych sosów. Oprócz tego w ramach inicjatywy lokalnej współpracy z Food truckiem ,, wBułce” serowane są pyszne buły z naszymi sosami.

Jako pasjonaci ostrej kuchni i chcemy podzielić się naszą miłością do pikantnych smaków z innymi. Nasz sklep internetowy specjalizuje się w sprzedaży ostrości i oferuje szeroki wybór różnych sosów o różnym stopniu pikanterii.

W naszej ofercie znajdziesz sosy ostrych z papryczek Habanero po Trinidad Scorpion, Bhut Jolokia czy Carolina Reaper. Każdy produkt jest starannie wyselekcjonowany, aby zapewnić najlepszą jakość i autentyczny smak.

Dbamy o zadowolenie naszych klientów, dlatego oferujemy szybką wysyłkę, konkurencyjne ceny i profesjonalną obsługę klienta. Jesteśmy otwarci na wszelkie pytania i sugestie, więc nie wahaj się skontaktować z nami, jeśli potrzebujesz pomocy.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą i odkrycia nowych, ostrych doznań smakowych z naszymi sosami!